Atenție cui schimbați bani! Înșelăciuni la trei unități comerciale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Polițiștii din Odorheiu Secuiesc au depistat și reținut 2 persoane din județul Satu- Mare, cercetate pentru săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune.

În data de 16.02.2019, Poliția Municipiului Odorheiu Secuiesc și Postul de Poliție Praid au fost sesizate cu privirea la faptul că persoane necunoscute s-au prezentat la sediile a trei unități comerciale, două în Praid și una în Odorheiu-Secuiesc, și sub pretextul că doresc schimbarea unei sume de bani, din bancnote cu valoare mare în bancnote cu valoare mică, au remis, reprezentanților fiecăreia din unitățile respective, după primirea numerarului solicitat, o sumă inferioară. Astfel, pentru faptele sesizate în localitatea Praid, prejudiciul creat a fost de 800 lei iar pentru cea sesizată în municipiul Odorheiu Secuiesc prejudiciul a fost de 500 lei. Imediat, după săvârșirea fiecăreia din faptele în cauză, persoanele respective au părăsit zona.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii din Odorheiu Secuiesc i-au identificat și prins pe autorii faptelor în cauză, aceștia fiind S.T., de 21 ani, din municipiul Satu – Mare, județul Satu-Mare și B.F., de 23 ani, din localitatea Moftin, județul Satu-Mare. Cele două persoane, care sunt, în prezent, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, au fost reținute pentru 24 ore, urmând ca, după finalizarea tuturor cercetărilor, dosarul de cercetare penală întocmit în acest sens să fie înaintat, spre competentă soluționare, Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu-Secuiesc.

  • IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy