Atenție la ce cumpărați! Peste 300 de litri de dergent au fost confiscați de polițiștii harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 29 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pentru prevenirea, descoperirea și combaterea ilegalităților economice specifice în domeniul comerțului produselor alimentare, băuturi, tutun și produselor nealimentare și pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, în municipiile Miercurea-Ciuc și Gheorgheni.

În urma controalelor efectuate la doi agenți economici, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999R privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în cuantum total de de 42.000 lei și au fost confiscați 1.691 lei nefiscalizați. La sediul unuia dintre operatori au fost identificați 252,11 litri de produse de curațat, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi contrafăcute, acestea purtând mărci identice sau similare cu mărci înregistrate.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au identificat un bărbat de 50 de ani în timp ce transporta, cu o autoutilitară, mai mult de 65 de litri de produse de uz casnic, respectiv detergenți, despre care există, de asemenea, bănuiala rezonabilă că ar face parte din categoria produselor contrafăcute.

Astfel, în urma constatării celor două infracțiuni flagrante, au fost ridicați și indisponibilizați în total aproximativ 318 litri de detergent, în cauză fiind întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de ,,punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.”

Acțiunea a beneficiat de suportul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy