Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Atenție la instalațiile electrice! Două incendii de natură electrică, în ultimile 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii militari harghiteni au acționat pentru stingerea a două incendi, ambele evenimente având drept cauză probabilă, un scurtcircuit determinat de conductori electrici defecți sau improvizați.

Seara trecută, echipajele de pompieri ale Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă situată în municipiul Toplița. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta violent și generalizat la întreaga locuință, pe o suprafață de circa 60 metri pătrați. Pentru stingerea flăcărilor, pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de aproximativ două ore. În urma producerii evenimentului, au ars acoperișul casei, planșeul unei camere și s-au deteriorat bunuri din interior (geamuri, aparate electrocasnice și mobilier). Din fericire, nu au existat persoane rănite.

incendiu Toplița

Un alt incendiu de natură electrică a izbucnit în această dimineață, 3 martie a.c., la o magazie din zona industrială a orașului Cristuru Secuiesc, strada Pictor Szécsi András. La locul evenimentului, au fost mobilizați pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Cristuru Secuiesc, care au constatat că incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului, pe o suprafață totală de circa 200 mp. Forțele de intervenție au acţionat, cu 4 autospeciale de stingere, pentru limitarea, lichidarea focarelor şi pentru protecţia întregii construcții expuse riscului, reușind să împiedice propagarea flăcărilor și să salveze astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un conductor electric defect, neizolat corespunzător sau deteriorat, au ars structura acoperișului, pe o suprafață de circa 200 de metri pătrați, aproximativ 100 mp placă bituminoasă ondulată, izolație cabluri, 10 buc. pneuri, 40 ml ramă plastic termopan; s-au deteriorat 10 mp geam termopan și 50 mp țiglă.

Incendiile de natură electrică pot fi prevenite dacă sunt respectate următoarele măsuri:

efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

echipați tabloul electric cu siguranțe corect dimensionate.

 În afara acestor situații, echipajele SMURD au acționat la 4 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În continuare, salvatorii harghiteni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.