Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ATENȚIE! Nu aprindeți focul folosind benzina, consecințele pot fi grave!

NU aprindeți focul în sobă cu ajutorul lichidelor inflamabile precum benzină sau gaz. Acestea sunt foarte periculoase și, pe lângă incendii, pot provoca arsuri persoanelor surprinse în interiorul locuințelor.

Două persoane, tată și fiu, au suferit arsuri în urma unui incendiu izbucnit, seara trecută, într-un apartament situat la etajul III, într-un bloc de locuințe din Lunca Bradului, județul Mureș. La fața locului s-au deplasat imediat 3 echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, cu 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de circa 5 mp, unde ardeau materiale textile și o canapea, cu pericol de propagare la întreaga locuință. Totodată, la locul intervenției au fost găsite 2 victime, tată și fiu, în vârstă de 49 și 10 ani, cu arsuri pe față, gât și mâini, pe o suprafață de 15, respectiv 35% din suprafața corporală. Cele două echipaje de stingere au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, în timp de victimele au primit primul ajutor din partea paramedicilor; minorul a fost preluat de un echipaj SMURD din cadrul Punctului de Lucru Deda și predat ulterior, pe traseul spre Tg.Mureș, unui echipaj de terapie intensivă, iar adultul a fost preluat de echipajul SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița și predat ulterior, pe raza localității Deda, unui echipaj SAJ Reghin cu medic, ambele victime fiind transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Aceste situații nu trebuie să se întâmple! Este interzisă aprinderea focului folosind lichide inflamabile!

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE  ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *