Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Atenționare de călătorie pentru Grecia – Condiții meteo extreme

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că, din cauza condițiilor meteo extreme generate de frontul de aer polar “MEDEEA”, autoritățile locale au decis interzicerea circulației rutiere, de orice tonaj, pe tronsonul de autostradă cuprins între orașul Lamia și capitala Atena (cca. 150 de km), în intervalul 15.02.2021 (orele 19:00) – 16.02.2021 (orele 19:00).

imagine ilustrativă (Sursa: digi24)

imagine ilustrativă (Sursa: digi24)

Măsura poate afecta traficul greu care se desfășoară prin punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Kulata-Promachonas, putând fi restricționată intrarea pe teritoriul R. Elene, în acest interval, pentru transportatorii rutieri care au ca destinație sudul țării.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.ro,  https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

SURSA: MAE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *