Au fost finalizate lucrările de consolidare şi de punere în siguranţă a internatului de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Comunicat de presă

          În data de 14 martie 2024 la sediul Instituției Prefectului – Județul Harghita a avut loc ședința de lucru a comisiei mixte de verificare a aspectelor care au stat la baza producerii incidentului de la internatul Liceului Teoretic „Tamási Aron” Odorheiu Secuiesc din data de 18 decembrie 2023, comisie constituită în baza ordinului prefectului nr. 325 din 19.12.2023.

            Președintele Consiliului Județean Harghita a informat comisia asupra faptului că Direcția Arhitect șef din Consiliul Județean Harghita a finalizat raportul de control asupra autorizației de construire emisă în luna octombrie 2023 de către primăria Odorheiu Secuiesc, iar cele constatate au fost înaintate Inspectoratului de Stat în Construcții Harghita.

            Inspectoratul de Stat în Construcții Harghita a informat comisia că au fost finalizate lucrările de consolidare și de punere în siguranță a internatului.

            Procesul de verbal de contravenție, privind modul în care a fost emisă autorizația de construire a fost contestat în instanță de către primarul municipiului Odorheiu Secuiesc.

            Pentru lucrările de reabilitare a internatului, va fi nevoie de eliberarea unei noi autorizații de construire, în baza expertizei tehnice și a unui proiect tehnic de reabilitare.

            Instituția Prefectului Județul Harghita în baza sesizăriiInspectoratului de Stat în Construcții Harghita, a solicitat instanței de contencios administrativ  constatarea nelegalității autorizației de construire și anularea acesteia.

            A fost transmis tuturor primarilor un material de îndrumare care conține date și informații relevante cu privire la principalele etape de urmat și condițiile de respectat de către toate părțile implicate în procesul de proiectare, autorizare și execuție a lucrărilor de construcții autorizate.

            Inspectoratul Școlar Județean Harghita

            La solicitarea Ministerului Educației, săptămâna viitoare va începe inspecția generală la instituția de învățământ.

            În urma finalizării controlului pe linia respectării procedurilor proprii în cadrul sistemului de control intern managerial, nu au fost constatate deficiențe.

Instituția Prefectului Județul Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy