Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Autorităţile din localitatea Sărmaş cer împuşcarea ursului care a ucis sute de găini din gospodării

Autorităţile din localitatea Sărmaş au solicitat Ministerului Mediului aviz pentru împuşcarea ursului care a ucis aproximativ 300 de găini în gospodăriile din comună, după ce demersurile pentru relocarea lui nu au avut succes, transmite AGERPRES.

Am făcut toate demersurile pentru împuşcare, pentru că nu se mai poate, în situaţia în care nu am putut nicicum să îl relocăm. Acum aşteptăm avizul de la Ministerul Mediului, de la Bucureşti, pentru recoltare”,  a declarat primarul comunei Sărmaş,Valentin Mîndru.

Acesta a precizat că, în ultimele două zile, ursul respectiv nu a mai venit în comună și nu ştie dacă „s-a săturat sau a plecat în altă parte”.

Aproximativ 300 de găini din gospodăriile din Sărmaş au fost omorâte de un urs, în ultima perioadă, autorităţile încercând, fără succes, atât relocarea, cât şi împuşcarea lui, atunci când a atacat echipa de intervenţie.

În ceea ce priveşte ursul care venea în municipiul Gheorgheni, acesta a fost relocat în cursul zilei de sâmbătă.
Primarul oraşului, Csergő Tibor András, a precizat că animalul a fost tranchilizat şi a fost dus într-un fond cinegetic mai îndepărtat de oraş, dar care aparţine municipiului Gheorgheni.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.