Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Avansări în grad la IJJ Harghita, cu ocazia Zilei Naționale a României

Începând cu data de 1 decembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, prin ordin al inspectorului șef al Jandarmeriei Harghitene, un ofiţer şi 10 subofițeri din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean(IJJ) Harghita vor fi înaintaţi în grad înainte de termen.

Ceremonialul militar de avansare în grad a avut loc în Sala de ședințe a Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și s-a desfășurat în conformitate cu regulamentele militare, prezentarea onorului și raportului, precum și cu citirea ordinului inspectorului șef al IJJ Harghita, colonel Iamandi Dan, pentru înaintarea în grad a unui ofițer și a 10 subofițeri. Ceremonialul militar a fost organizat premergător zilei de 1 Decembrie, deoarece la acea dată cadrele militare vor fi angrenate în misiuni ocazionate de minivacanță.
La sediul inspectoratului au fost prezente doar cadrele militare din Comandament și de la Detașamentul 1 Jandarmi Mobil și Detașamentul 2 Jandarmi Miercurea Ciuc, cei de la subunitățile din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița participând în sistem videoconferință.

În conformitate cu Legea nr. 80/1995, privind statutul cadrelor militare, înaintarea în grad a cadrelor militare se poate face la termen, înainte de termen sau în mod excepțional. Înaintarea în grad a ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor în activitate se face în ordinea ierarhică a gradelor, pe baza competenței profesionale și conduitei morale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.