Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Avem epidemie de gripă, declarată oficial, la nivel național

Cazurile numeroase de gripă din acest sezon au condus la declararea epidemiei de gripă la nivel național. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut anunțul miercuri dimineaţă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive şi s-au înregistrat 54 de decese din cauza bolii.

Totuși, conducerea INSP este de părere că nu se pune problema de carantină, această măsură fiind adoptată doar în situaţii extreme.

„Nu se pune problema de carantină, carantina este adoptată în situaţii extreme, situaţie pe care nu o trăim, trăim o situaţie normală, dacă vreţi gripa aşa evoluează câteodată în număr mai mare de cazuri faţă de sezoane anterioare.

Carantina e o masură adoptată extrem de rar, decisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de obicei. Există un regulament, tratat internaţional care stipulează aceste lucruri”, a declarat Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.