BACALAUREAT 2022 în Harghita: Peste 1.700 de candidați au fost prezenți la proba obligatorie a profilului

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Examenul de Bacalaureat 2022 a continuat marți, 21 iunie, cu proba scrisă obligatorie în funcție de profil și specializare – Matematică sau Istorie.

Potrivit datelor furnizate de IȘJ Harghita, din cei 1.795 de candidați înscriși (1203 la Matematică și 592 la Istorie) s-au prezentat 1.764 (1.175 la Matematică și 589 la Istorie). Au fost absenți 31 de candidați.

Nu au fost elevi eliminați din examen pentru tentativă de fraudă.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • miercuri, 22  iunie – proba la alegere a profilului și a specializării
  • joi, 23, iunie  – la Limba și literatura maternă ( în județul Harghita – limba maghiară)

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy