Bacalaureat 2023 în Harghita: Rezultatele finale, după contestații

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2023) au fost afișate astăzi, 7 iulie, în centrele de examen și pe site-ul dedicat.

În județul Harghita, la Bacalaureat 2023, au fost înregistrate 934 de contestații, din care 433 la proba la Limba și literatura română, 244 la proba obligatorie a profilului, 161 la proba la alegere a profilului și 96 la Limba și literatura maternă.  În cazul a 562 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 333 de lucrări notele au fost modificate prin scădere. Pentru 39 de lucrări, notele au rămas aceleași.

Anul acesta nu a fost înregistrată nicio medie de zece.

Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată după soluționarea contestațiilor, este 62%.  Înainte de contestații, rata de promovare era 58.36 %.

Potrivit informațiilor furnizate de IȘJ Harghita, s-au prezentat la examen 2.063 de candidați, iar după contestații, numărul elevilor care au  promovat Bacalaureatul, este 1.279 (față de 1204) . Au fost 2.119 de candidați înscriși.

Rezultatele obținute de elevii din județul Harghita, după contestații – AICI, CLICK.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy