Bacalaureat, sesiunea de toamnă/Harghita (proba la Limba şi literatura română): 48 de candidați au absentat, iar unul a fost eliminat din examen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Marți, 16 august, a început cea de-a doua sesiunea a examenului de Bacalaureat. Candidații au avut de susținut proba scrisă la Limba şi literatura română.

În județul Harghita sunt 742 de candidați înscriși, care vor susține probele în cinci centre de examen organizate în trei comisii ( Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni) şi două subcomisii (Topliţa si Cristuru Secuiesc).

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat,  trei candidați vor susține examenul în condiţii speciale, din cauza unor probleme medicale. Este vorba despre elevi cu cerinţe educaţionale speciale.

La prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului de toamnă, în Harghita, au absentat 48 de candidați, iar unul a fost eliminat.

Potrivit metodologiei, candidații prinși copiind sau cu telefoane /căști sau alte gadget-uri asupra lor, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. Aceștia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Examenul continuă miercuri, 17 august, cu proba obligatorie a profilului (Istorie sau Matematică)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy