Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Baloo din Parcul Național Călimani

Foto: captură video

Video: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

 

La fel ca Baloo  din Cartea Junglei, ursulețul adorabil din filmare pare că a găsit soluția ideală pentru mâncărimea de pe spate fix în fața unei camere de monitorizare din Parcul National Calimani.

Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa, urșii trăiesc în pădurile din zona montană a lanțului carpatic.

Parcul Național Călimani este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Parcul are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor #Suceava#Mureș#Bistrița – Năsăud și #Harghita.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *