Beneficiile programelor de investiții ale PSD asupra industriei românești

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Romeo Țepeș-Focșa, președintele PSD Harghita, a vorbit despre beneficiile considerabile ale programelor de investiții ale PSD asupra industriei românești.

Potrivit ultimelor date de la Institutul Național de Statistică (INS), se remarcă o creștere semnificativă a cifrei de afaceri din sectorul industrial. În februarie 2024, cifra de afaceri (atât pe piața internă, cât și pe cea externă) a înregistrat un avans de 11,7% comparativ cu luna ianuarie și de 8,2% față de februarie 2023. De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 5,4% în primele două luni ale anului 2024 comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Țepeș-Focșa a evidențiat că programele de susținere a firmelor românești, promovate de PSD, au fost un factor decisiv în aceste creșteri, demonstrând o dinamică economică reală și durabilă. Industria are un rol esențial în economia națională, contribuind cu aproximativ 20% la PIB-ul României, astfel îmbunătățirile din acest sector sunt esențiale pentru dezvoltarea economică generală.

Guvernul PSD a acordat o atenție specială echilibrării balanței de plăți, vizând investiții în economie de peste 120 de miliarde de lei pentru anul 2024, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 20% față de anul anterior. Sume importante, inclusiv din fonduri europene nerambursabile, sunt direcționate către domenii cheie precum industria manufacturieră, construcțiile, industria alimentară și reciclarea.

Un exemplu specific este un program care include cinci scheme de finanțare, oferind companiilor românești acces la 820 de milioane de euro în 2024. În plus, în contextul crizei generate de conflictul militar dintre Rusia și Ucraina, guvernul PSD a reintrodus un mecanism de ajutor destinat sprijinului întreprinderilor, disponibil sub forma garanțiilor și granturilor directe, în valoare totală de 2,5 miliarde de euro.

Aceste inițiative ale PSD subliniază un angajament ferm pentru revitalizarea și durabilitatea economică a României, stabilind fundamentele pentru un viitor industrial solid și competitiv la nivel global. Romeo Țepeș-Focșa reconfirmă determinarea partidului de a urma această direcție strategică, accentuând importanța politicilor economice proactive care favorizează creșterea și dezvoltarea continuă a țării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy