Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bețe în roate pentru numeroase investiții ale Consiliului Județean Harghita

Mai multe proiecte de anvergură stagnează datorită faptului că la procedurile de licitație publică organizate de Consiliului Județean Harghita, nu se depun documentații, din partea firmelor. Importante proiecte județene, pentru a căror implementare au fost repetate procedurile de achiziție publică de mai multe ori, nu avansează deoarece nu s-a depus nici măcar o ofertă. Pentru finalizarea lucrărilor de extindere și reamenajare ale Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, nici la cea de a treia procedură de licitație publică nu s-a prezentat nicio firmă.

În vederea realizării studiului de fezabilitate pentru construirea unei noi clădiri a spitalului județean care să adăpostească secțiile de pneumologie și boli infecțioase, licitația publică a fost organizată pentru o doua oară și doar cu această ocazie, o firmă a depus documentația solicitată.

Nu în ultimul rând, s-a publicat pentru a două oară organizarea licitației publice pentru proiectarea și construirea unei noi clădiri care urmează să adăpostească patru noi locuințe destinate medicilor de la spitalul județean. Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 6 martie.

Și pentru construirea trotuarelor din localitățile Ditrău și Ciumani urmează să fie publicată pentru a doua oară procedura de licitație publică.

La fel și în cazul construirii trotuarelor din comuna Zetea, unde după suspendarea contractului de execuție al lucrărilor, s-au organizat două noi proceduri pentru a putea fi finalizată investiția.

După publicarea de trei ori a anunțului de organizarea a licitației publice, consiliul județean a reușit semnarea unui contract de prestări servicii pentru refacerea lucrărilor, iar pentru finalizarea lucrărilor va fi nevoie de organizarea unei a treia licitații publice, deoarece nici o firma nu a depus documentația solicitată.

A fost reabilitată porțiunea drumului județean 126, între localitățile Suseni și Voșlăbeni, însă este nevoie de organizarea unei noi licitații publice pentru executarea lucrărilor la trecerea de nivel cu calea ferată, în localitatea Voșlăbeni deoarece doar o firmă atestată de Căile Ferate Române poate executa aceste lucrări speciale.

Au fost organizate deja două proceduri de licitație publică la care nu au fost firme candidate, urmând să fie organizată o a treia procedură unde și prețul lucrărilor va fi mai ridicat. Nu s-a prezentat nici o firmă nici pentru executarea lucrărilor de reabilitare a porțiuni de drum cu o lungime de 600 de metri, pe drumul județean 136 din localitatea Goagiu.

Urmează a fi organizată o nouă procedură, pentru reabilitarea drumului județean de la Goagiu până la limita de județ, va crește și valoarea lucrărilor în speranța că se vor prezenta firmele pentru executarea lucrărilor.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita este de părere că instituția, dar și locuitorii sunt într-o poziție dezavantajată, lucrările de investiții stagnând.

„În prealabil războiul dintre firmele de drumuri a avut un efect negativ asupra licitațiilor organizate de consiliul județean, iar datorită prețului foarte scăzut firmele mici nu și-au permis să execute lucrările, în vreme ce firmele mari datorită cuantumului mare de lucrări nu au putut respecta termenele desemnate pentru finalizarea lucrărilor. Politica economică haotică practicată de guvern nu are niciun efect pozitiv, firmele nu se pregătesc pentru probabilitatea creșterii salariului minim, astfel nu le pot asigura salariile angajaților care aleg să meargă la lucru în alte țări. Și astfel nu există oameni care să lucreze”, a adăugat Borboly Csaba.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.