Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bilanțul misiunilor desfășurate în acest weekend de pompierii harghiteni

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari harghiteni au gestionat 30 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 29 persoane.

În afara acestor situații, salvatorii au intervenit pentru stingerea unui incendiu, precum și la o misiune de asigurare/supraveghere zonă, în urma unor scăpări de gaze din conducta principală, pe strada Harghita, din municipiul Miercurea Ciuc, problema fiind remediată, în scurt timp, de către echipajul distribuitorului de gaze.

Vineri noaptea, în jurul orei 23:00, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un garaj, în municipiul Toplița, strada Mihail Kogălniceanu. La sosirea echipajului de intervenție, ardea peretele exterior al garajului, pe o suprafață de circa 5 mp, existând pericol de propagare la alte 20 de garaje, aflate în imediata apropiere, în care erau parcate autoturisme. Pompierii au lichidat în scurt timp flăcările, în limitele găsite. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, în urma depozitării cenușei și a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile. În urma intervenției prompte a pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de 350.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 500 lei.

Totodată, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența uni urs, în orașul Bălan.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.