Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bilanțul misiunilor din primul weekend al lunii decembrie

Foto cu caracter ilustrativ

 

În perioada 04-06 decembrie, salvatorii harghiteni au gestionat 21 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 18 persoane aflate în dificultate.

Pompierii militari harghiteni au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, precum și într-o altă  intervenție, în sprijinul comunității.

Astfel, sâmbătă seara, 5 decembrie a.c., pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu, în cooperare cu pompierii civili din cadrul SVSU Tulgheș, au acționat pentru stingerea unui incendiu, cauzat de coșul de fum necurățat de funingine, la o casă din localitatea Tulgheș. Datorită intervenției prompte a colegilor noștri, flăcările au fost stinse în scurt timp, astfel încât nu au fost înregistrate pagube materiale.

În cursul zilei de ieri, 6 decembrie a.c., o locuință din municipiul Miercurea Ciuc, strada Szasz Endre, a fost afectată de flăcările izbucnite în urma unui scurtcircuit electric. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au intervenit prompt pentru localizarea și stingerea flăcărilor ce se manifestau în bucătăria casei, astfel încât incendiul a fost stins în scurt timp, în limitele găsite. În urma incendiului au ars: un perete al casei, pe o suprafață de circa 8 mp, precum și alte bunuri materiale din interiorul locuinței. Datorită intervenției prompte a pompierilor, s-au salvat și protejat bunuri în valoare de 400.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 10.000 lei.

În data de 05.12.2020, ora 01:39, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru a semnala prezența unui urs, în orașul Bălan.

În această dimineață, 7 decembrie a.c., echipaje de descarcerare și prim ajutor din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc au fost solicitate să intervină pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor calificat unei persoane, în urma producerii unui accident rutier în care a fost implicat un autoturism, pe D.E. 578, la ieșirea din municipiul Miercurea Ciuc spre Sâncrăieni. Salvatorii au extras victima, o tânără de 22 de ani, din autoturismul răsturnat pe cupolă, ulterior fiind preluată și transportată, de un echipaj SAJ, la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, pentru perioada 07.12.2020, ora 14.00 – 08.12.2020, ora 10.00 ce vizează ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă. Acesta va atinge grosimi de 15…20 cm. Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări locale, cu rafale, în general, de 70…80 km/h la munte și de 45…55 km/h în restul regiunii. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită. În restul regiunii, în cursul nopții, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, în general slabe cantitativ. La munte, pe alocuri, se va depune polei.

Ca urmare a informării primite, subunitățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita sunt pregătite să intervină prompt pentru posibilele solicitări din partea cetățenilor aflați în dificultate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, precum și pe platforma www.fiipregatit.ro. Prin intermediul acestei platforme naționale de pregătire în situații de urgență puteți afla cum trebuie să reacționați în cele mai diverse situații, fiind prezentate într-un mod interactiv ghiduri care fac referire la incendii, inundații, prim ajutor, ger sau viscol, cutremur, precum și alte evenimente care vă pot pune în pericol viața.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *