Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore (16 mai 2023)

În cursul zilei de ieri, 16 mai a.c., pompierii militari harghiteni au intervenit în 12 situații de urgență, 9 misiuni dintre acestea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență de către echipajele SMURD.

              Echipajele operative au intervenit pentru stingerea unui incendiu, precum și în alte 2 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea/salvarea de animale și misiune de asigurare/supraveghere zonă.

Operațiunea de salvare de animale a fost desfășurată, de un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, pe albia pârâului Valea Topliței, unde un câine de talie mare căzuse în apă, peste digul de protecție. Folosind accesoriile din dotare, salvatorii harghiteni au scos animalul speriat și agitat, în aproximativ 20 de  minute.

Totodată, echipajele de stingere de la Detașamentul Odorheiu Secuiesc au acționat pentru lichidarea unui  incendiu izbucnit la o ghenă de gunoi, cu pericol de propagare la un copac aflat la cca. 1m și la gupul sanitar învecinat, de pe strada Sântimbru, din municipiul Odorheiu Secuiesc. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o focul deschis în spații deschise, au ars deșeurile depozitate în interiorul ghenei și s-a degradat vopseaua de pe suprafața acesteia pe aproximativ 1,5 mp.

În continuare, salvatorii harghiteni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  •   COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.