Bloc cuprins de flăcări în Gălăuțaș. Locatarii s-au autoevacuat, iar două persoane au suferit atacuri de panică

0

Articol disponibil în: Română

O garsonieră dintr-un  bloc de locuințe din localitatea Gălăuțaș a luat foc vineri după-amiază.

S-au deplasat la locul intervenției trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. De asemenea,  a fost alertat și  SVSU Gălăuțaș.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, incendiul se manifestă la o garsonieră și acoperișul întregii construcții, cu pericol de propagare la celelalte locuințe. Se acționează pentru evacuarea persoanelor din bloc.

A fost alertat și SVSU Sărmaș. În sprijin, au fost trimis un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 1 Gheorgheni, dar și pompieri voluntari din Subcetate și Remetea.

„Două persoane, cu atac de panică, au fost asistate medical de echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la Spitalul Municipal din Toplița. De asemenea, s-au autoevacuat în jur de 30 de persoane.”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.

 

sursa foto: cititor

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, arderea se manifestă generalizat, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Se intervine pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Update ISU Harghita: 

Incendiul de la ansamblul de locuințe din Gălăuțaș se manifestă generalizat la întreaga construcție pe o suprafață de cca. 500 mp. Nu sunt victime, locatarii au reușit să se autoevacueze 2 persoane au fost transportate la CPU a Spitalului Municipal Toplița cu atac de panică (o femeie preluată de către echipajul SMURD și un copil de către echipajul SAJ). S-au autoevacuat din locuințe cca. 30 persoane. Se lucrează la lichidare, iar pe timpul intervenției au fost evacuate cca. 6 butelii de aragaz. Nu mai este pericol de propagare la vecinătăți.

În jurul orei 22:00, incendiul de la Gălăuțaș a fost lichidat. Pentru  supraveghere, peste noapte, a rămas SVSU Gălăuțaș.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy