Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

BLUE MONDAY: Luni, 17 ianuarie, este considerată ziua cea mai deprimantă din anul 2022

A treia zi de luni a începutului de an este considerată ca fiind cea mai depresivă zi. Ideea a fost inspirată de Cliff Arnal, un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente dintr-un an.

Pentru a ajunge la această concluzie, psihologul britanic a analizat o combinaţie de factori şi consideră că „depresia colectivă” din a treia zi de luni din an ar fi cauzată de scăderea temperaturilor şi de o reducere a luminozităţii, dar și datoriile acumulate în urma sărbătorilor de sfârşit de an.

Fie că este vorba de vremea rece, de costurile ridicate ale facturilor , scăderea nivelului motivațional sau simplul fapt conform căruia, în general, oamenii detestă zilele de luni, „Blue Monday” (n.r :lunea albastră sau lunea tristă), pare să inducă oamenilor o stare profundă de tristețe, precum și de inactivitate.
La toate acestea se adaugă și condițiile speciale de pandemie, la care credem că psihologul britanic cu siguranță nu  s-a gândit.

Celor care se regăsesc în situația mai-sus descrisă le recomandăm să caute sprijin în persoanele apropiate, să citească, să asculte muzică și să petreacă timp în aer liber. De asemenea, la fel de important este şi somnul, un organism odihnit fiind mai puţin predispus la depresie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.