Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: „În anul 2021 am reușit să luăm decizii bune, suntem pregătiți în 2022 pentru bani guvernamentali și fonduri europene”

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita a avut loc în 28 decembrie, în sistem online, caracterul de urgență fiind dat de necesitatea achitării unor facturi aferente investițiilor pe drumurile județene.

Pe locul principal sunt drumurile noastre. În  anul 2015, suma cheltuită pentru investițiile pe drumurile județene  a fost de numai 14 milioane lei, la finalul anului aveam excedent bugetar, deci nu a fost neputință ci nepăsare. Contrar acestei situații, în anul 2021  suma cheltuită pentru investiții pe drumurile județene a fost de  86 milioane de lei. În anul 2022 sunt 120 milioane de lei ce ar trebui cheltuiți,  de aceea așteptam programul Anghel Saligny,  pentru că e vorba de o suma imensă ce trebuie acoperită din veniturile proprii ale consiliului județean”,  a precizat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

În cadrul ședinței a fost adus în discuție și bugetul aferent anului 2022, în acest sens, Borboly Csaba apreciind că acesta va fi unul strâns și nu va exista posibilitatea de a mări cotizațiile și bugetele la asociații și instituții subordonate.

Totodată, președintele Consiliului Județean Harghita, a apreciat că după decizia Curții Constituționale, în luna ianuarie, bugetul instituției va fi adoptat, acesta fiind în prezent în dezbatere publică.

Am reușit să luăm decizii bune în acest an, suntem pregătiți pentru bani guvernamentali și europeni. Întrebarea este dacă vom avea acești bani și aceasta este marea provocare a anului 2022”,  a apreciat Borboly Csaba la finalul ședinței.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.