Borboly Csaba își arată susținerea față de Kelemen Hunor la alegerile prezidențiale. Ținta: 25 mii de semnături de susținere adunate în zona Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A început campania de adunare a semnăturilor de susținere și în localitățile din zona Ciucului, după ce pe 30 august Consiliul Reprezentanților Unionali a hatărât ca la alegerile prezidențiale din noiembrie candidatul UDMR va fi Kelemen Hunor.

Uniunea va trebui să depună 250.000 de semnături de susținere, iar Organizația Regională UDMR Ciuc își propune ca fiecare a zecea semnătură să fie dată de zona Ciuc.

Csaba Borboly, președintele organizației teritoriale a spus: ”deși am trecut de șirul de evenimente organizate cu ocazia centenarului, contorversele nu au încetat, încă mai sunt oameni deranjaţi de inscripţiile maghiare, de o şcoală maghiară, de cimitirul maghiar, de drapelul maghiar. Este nevoie de mai multă încredere între cele două comunități, de un nou impuls în dialogul maghiar-român, la care am dori să contribuim și la Ciuc. Cred că Hunor Kelemen ar fi un președinte bun atât pentru maghiari, cât și pentru români, pentru că țara are nevoie de un președinte care nu numai că face o campanie tare, dar este capabil să conducă țara”, a declarat oficialul din secuime.

Sloganul campaniei Uniunii de colectare a semnăturilor este RESPEKT, deoarece acesta este un cuvânt înțeles de toată lumea, și de români, și de maghiari. „Vrem respect. Ca țara să-și respecte cetățenii, să ne respectăm reciproc”- a spus Csaba Borboly.

Colectarea semnăturilor de susținere în zonă se va încheia pe 15 septembrie. Fișele cu semnături pot fi semnate la primăriile din regiune, la președinții locali UDMR, la sediul organizației teritoriale UDMR de lângă piața agroalimentară din Miercurea Ciuc, la Casa Maghiară, precum și la organizația orășenească UDMR din strada Petőfi. În plus voluntarii organizației se străduiesc să ajungă personal la cât mai multe gospodării din Ciuc. Becze István, președintele executiv roagă locuitorii să-i primească pe voluntari și să-i sprijine în munca lor, să semneze cât mai mulți fișele, pentru că este o problemă a comunității, o preocupare comună a maghiarilor. De asemenea este important de știut, că pot semna numai persoanele cu drept de vot, și numai o singură fișă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy