Borboly Csaba se plânge la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării de faptul că elevii maghiari sunt discriminaţi în privinţa modalităţii de învăţare a limbii române

0

Articol disponibil în: Română

Președintele CJ Harghita dă vina pe sistemul de învățământ, dar și pe profesorii de limba română pentru rezultatele dezastruoase de la Bacalaureat și așa cum a promis, potrivit Agerpres, sesizează Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), reclamând faptul că elevii maghiari sunt discriminaţi în privinţa modalităţii de învăţare a limbii române şi că sistemul educaţional nu oferă sprijin şi soluţii în acest sens.

Propunerea de plângere a fost prezentată vineri (20 iulie) de preşedintele CJ, Borboly Csaba, în şedinţa ordinară a acestui organism, în document precizându-se faptul că intenţia membrilor comunităţii maghiare este de aprofunda limba română, însă eforturile sunt obstrucţionate de actualul sistem de educaţie, pe care îl numesc „discriminatoriu”.

Borboly a cerut tratament egal pentru copiii maghiari şi a spus că se va trimite o adresă şi către Avocatul Poporului, afirmând că nu există susţinere în cadrul Ministerului Educaţiei pentru rezolvarea problemei.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy