Borboly Csaba: Un mare pas legat de predarea limbii române

0

Articol disponibil în: Română

Borboly Csaba anunță cu mândrie faptul că, după ce a făcut tot posibilul, a reușit ca prin Consiliul pentru Combaterea Discriminării să sancționeze Ministerul Educației Naționale, în favoarea elevilor maghiari care au nevoie de predare specială pentru a putea învăța limba română. Asta, în condițiile în care acești elevi sunt născuți și crescuți în România, printre români.

Ca urmare a adresei noastre, Consiliul pentru Combaterea Discriminării a sancționat Ministerul Educației pentru deficiențe în predarea limbii române pentru elevii din clasele de predare în limba maternă maghiară! Am muncit din greu să-i facem să recunoască acest lucru, dar a meritat! Ministerul Educației trebuie să înțeleagă că este nevoie de programă școlară și manuale speciale pentru elevii cu limba maternă maghiară. Trebuiesc dezvoltate abilitățile lor de comunicare, ca elevul maghiar să poată utiliza cu adevărat limba română în viața cotidiană. Trebuie să rămânem consecvenți, numai așa vom putea obține rezultate! 

Ministerul Educației a fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru lipsa manualelor de limbă română speciale și a noilor programe școlare speciale la limba română pentru elevii din clasele cu predare în limba maternă maghiară, pe tot parcursul învățământului preuniversitar.

CNCD anunță, într-un comunicat remis Edupedu.ro, că “pasivitatea Ministerului Educației Naționale a condus la rezultate foarte slabe ale elevilor din clasele cu predare în limba maternă maghiară, la examenele la limba și literatura română de la evaluarea națională din clasa a VIII-a și de la examenul de bacalaureat”.

Detalii complete pe Edupedu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy