Borboly Csaba: „Vrem o dezvoltare urbană și rurală durabilă în care să punem în valoare ariile protejate, dar și să sprijinim bunăstarea comunității”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În contextul tranziției verzi este necesară o dezvoltare urbană și rurală durabilă cu respectarea biodiversității și a ariilor protejate, astfel, în cadrul ședinței de lucru organizată miercuri, 16 februarie, de Secretarul de Stat din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Szép Robert a participat și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, pentru a prezenta problemele cu care se confruntă județul în acest context.

Tema ședinței a fost Hotărârea de Guvern privind actualizarea Listei consolidate a ariilor naturale protejate din România și a Planului de amenajare a teritoriului național secțiunea a III-a – zone protejate, zone naturale.

Ne confruntăm în județul Harghita cu o serie de probleme în privința Ariilor naturale protejate de interes comunitar – situl ,,Natura 2000”, deoarece începând din anul 2019 am depus o serie de solicitări de clarificare și rectificare astfel încât comunitatea să își poată desfășura activitățile în liniște. Vrem să dezvoltăm branduri, să punem în valoare toate oportunitățile în ceea ce privește un turism responsabil, suntem axați pe biodiversitate, avem o colaborare bună cu Agenția Națională pentru Arii Protejate Harghita și vrem să știm cum să procedăm ca să avem rezultate. Avem nevoie de sprijin și soluții legale pentru a ne putea dezvolta durabil în acest context al ariilor protejate.” , a apreciat Borboly Csaba, președintele  consiliului județean.

Solicitările transmise în cadrul acestei ședințe au fost ca propunerile ANANP Harghita depuse în anul 2019 să fie luate în considerare, deoarece există anumite limite ce trebuie corectate, aici fiind menționat cazul Poienii Narciselor. Totodată, zonele care intră în intravilanul unei localități să fie scoase din categoria de arii protejate.

Proiectul de HG poate fi studiat AICI- click 

  • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy