Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bugetare participativă 2022, în Harghita: S-a încheiat etapa de depunere a proiectelor

Timp de o lună, până în 8 iunie, locuitorii județului Harghita au avut posibilitatea de a depune proiecte pentru dezvoltarea comunității în cadrul bugetării participative pentru anul 2022 și căreia i-a fost alocată suma de 1 milion de lei.

Un număr de 40 de proiecte au fost depuse  acestea fiind analizate de o comisie formată din specialiști.

Fiind primul an în care am lansat procesul de bugetare participativă putem spune că este un program pilot în județul Harghita, așadar învățăm din mers. Ceea ce mă bucură este faptul că ideile depuse sunt creative și vor deservi comunității. Comisia formată din specialiști va analiza fiecare proiect pentru a stabili dacă se încadrează în criteriile stabilite, corespunde strategiilor consiliului județean și este fezabil.” a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Comisia va analiza fiecare proiect în parte și în cazul în care proiectul conține mai multe idei, unele neîncadrându-se în criteriile stabilite,  vor fi selectate cele care se încadrează și acest aspect va fi comunicat prin  e-mail celui care a depus proiectul.

Proiectele cu scop similar sau care sunt destinate aceleiași locații sunt grupate astfel încât să nu intre în concurență unele cu altele.

Ideile de proiecte selectate de comisie vor fi încărcate pe platformă urmând a fi supuse votului.

Analiza și validarea proiectelor ar fi trebuit să se încheie până la 7 iulie, conform criteriilor stabilite în regulament, dar evaluarea celor 40 de idei depuse, ca urmare a interesului ridicat pentru program, necesită mai mult timp, astfel încât se preconizează că rezultatele vor fi încărcate pe platformă în 18 iulie.

Pentru a vota un proiect cetățenii trebuie să se înscrie pe platformă accesând pagina https://judetulharghita.ro/buget-participativ/,la secțiunea înregistrare pentru votare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.