Bunele practici de e-guvernare și administrație online, învățate de CJ Harghita în Estonia

0

Articol disponibil în: Română

În cadrul proiectului CD-ETA- „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage”, în perioada 13-16 noiembrie în Estonia au avut loc ateliere (workshop) și prezentări pe tema digitalizării. Partenerii participanți la proiect s-au întâlnit pe 13 noiembrie în capitala Estoniei, Tallin, s-au familiarizat cu centrul istoric al orașului.

În data de 14 noiembrie, miercuri, au participat la o zi întreagă de atelier în Viimsi, la Muzeul Estonian al Războiului. După vizitarea interactivă a expoziției, sub coordinarea lui Tijana Tasich, împărțiți în grupuri mai mici au cunoscut bunele practici, pe care pot să le integreze în planul local de acțiune.

Consiliul Județean Harghita participă ca partener la proiectul CD-ETA-„Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage” finanțat prin programul Interreg Europe, al cărui obiectiv principal este adoptarea și implementarea politicilor de digitizare a patrimoniului cultural și natural, respectiv preluarea de bune practici de la instituțiile participante în proiect.

La atelierul din Estonia au participat Chiorean Adrian asistent manager proiect, Farkas Tamas, responsabil cu informatica proiectului, Iochom Zsolt, responsabil marketing, precum Kelemen Haszmann Gabor, reprezentantul firmei care a câștigat elaborarea palnului de acțiune local.

”Proiectul CD-ETA al UE contribuie în mare măsură la crearea unei arhive profesionale în județul Harghita, un nou pas spre digitizare, care va fi o prioritate în Uniunea Europeană în perioada următoare” – a spus Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

La atelierul din Viimsi, Kelemen Gabor, reprezentantul Develo Group Consulting a câștigat experiențe valoroase, care vor folosi la extinderea palnului local de acțiune. Planul de acțiune stabilește activitățile de îmbunătățire și de dezvoltare a digitalizării valorilor județene: este necesar să se reunească și să se coordoneze inițiativele actuale de digitizare, împreună cu reguli și metodologii uniforme.

În a treia zi a întâlnirii, oaspeții au vizitat E-showroom-ul din Tallin, unde le-au fost prezentate bunele practici privind e-guvernarea și administrația online.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy