Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc (rezultate/13 octombrie)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Peste 300 de persoane au participat la Bursa locurilor de muncă  pentru absolvenți organizată vineri, 13 octombrie, în Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc. 81 fiind absolvenți ai instituțiilor de învățământ din acest an. 

sursa foto: AJOFM Harghita

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita, la eveniment, din 86 de angajatori contactați au participat 25, care au oferit 178 locuri de muncă.

Din cele 178 de locuri de muncă, 67 au fost oferite de angajatorii din Odorheiu Secuiesc. Au participat 139 de persoane în căutarea uunui loc de muncă la Miercurea Ciuc, 48 fiind absolvenți și 170 la Odorheiu Secuiesc, 33 fiind absolvenți.

Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în domeniul industriei de prelucrare a lemnului, industrie textilă și industria de prelucrare a metalelor, dar și în comerț respectiv alimentație publică și servicii către populație.

 Printre angajatori s-a aflat și Consiliul Județean Harghita cu oferte în domeniul administrației publice

Din totalul participanților, angajatorii au selectat, pentru un interviu suplimentar sau pentru probă de lucru, 47 de  absolvenți, din care 15 la Miercurea Ciuc și 32 la Odorheiu Secuiesc.

Săptămâna următoare va fi alocată derulării acestor interviuri și probe de lucru, însă începând cu data de 23 octombrie, persoanele care nu au ocupat un loc de muncă vor fi orientate către angajatorii care au depuse oferte de locuri de muncă la agenție, indiferent dacă au participat, sau nu la Bursă, oferte care se potrivesc cu profilul profesional al șomerilor respectivi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy