Cadastru gratuit pentru două comune din Harghita, din bani europeni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Harghita anunță începerea lucrărilor de cadastru în două comune din județul Harghita. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe.

ANCPI a semnat contracte de prestări servicii pentru 228 de loturi (care reprezintă 228 de comune) dintre cele 240 atribuite în urma licitației.

Printre acestea se numără și două comune din județul Harghita: Martinis și Satu Mare.

În județul Harghita, dintre cele șapte comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, cinci sunt în lucru (Ciucsângeorgiu, Lupeni, Plăieşii de Jos, Praid și Zetea).

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

Lista UAT-urilor din județul Harghita în care încep lucrări de cadastru  finanțate din fonduri europene:

 

Nr. crt. JUDET Denumire UAT

 

 

SUPRAFAȚĂ DE CONTRACTAT
(hectare)

1. HARGHITA MARTINIS 13.089
2. SATU MARE 3.235

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy