Câștigătorii concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”

0

Articol disponibil în: Română

Zeci de elevi au participat, în zilele de 10, respectiv 11 mai a.c., în localitatea Plăieșii de Jos, la faza judeţeană a competiţiilor şcolare „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa” și „Prietenii pompierilor”,  activitate organizată de Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă “Oltul” al judeţului Harghita, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita.

 Concursurile, care se organizează anual cu elevii, au un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi protecţiei civile, scopul acestora vizând dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi analiză a factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, formarea și dezvoltarea atitudinilor şi comportamentelor adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi promovarea spiritului civic în rândul tinerei generații.

La startul celor două competiţii, s-au aliniat 18 echipe din cadrul mai multor unități de învățământ din județul nostru. La competiţia cu tematică de protecţie civilă „Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”, organizată pe două cicluri, gimnazial și liceal și ale cărei probe practice au constat în „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe distanţa de 50 metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”, podiumul a fost ocupat de următoarele echipe:

LICEU

Clasament fete:

Locul I   –  Liceul Tehnologic ,,Liviu Rebreanu” Bălan

Clasament băieți/mixt:

Locul I    –  Colegiul Național „Octavian Goga” Miercurea Ciuc

Locul II   – Liceul Tehnologic ,,Liviu Rebreanu” Bălan

Locul III  – Liceul Tehnologic „Sövér Elek” Joseni

GIMNAZIU

Clasament fete:

Locul I    – Școala Gimnazială ,,Geo Bogza” Bălan

Locul II   – Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Toplița

Locul III  – Colegiul Național „Octavian Goga” Miercurea Ciuc

Clasament băieți/mixt:

Locul I    –  Școala Gimnazială „Teodor Chindea” Voșlăbeni

Locul II   – Colegiul Național „Octavian Goga” Miercurea Ciuc

Locul III  – Școala Gimnazială ,,Geo Bogza” Bălan

După parcurgerea probei teoretice și a celor două probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 metri cu obstacole”), rezultatele concursului „Prietenii pompierilor” au fost următoarele:

Fete

Locul I    – Școala Gimnazială „Dr. Lukács Mihály” Plăieșii de Jos

Locul II   – Liceul Tehnologic „Miron Cristea” Subcetate

Băieți/Mixt

Locul I    – Școala Gimnazială „Dr. Lukács Mihály” Plăieșii de Jos

Locul II   – Școala Gimnazială „Mártonffi János” Vlăhița

Locul III  – Școala Gimnazială „Sf. Andrei” Sărmaș.

Concursurile s-au încheiat cu festivitate de premiere, în cadrul căreia participanţii au fost felicitaţi pentru cunoştinţele teoretice şi practice, implicarea şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă, echipele clasate pe primele trei locuri fiind recompensate cu cupe, diplome, medalii și premii.

Felicitări tuturor echipelor participante și mult succes echipelor care ne vor reprezenta la următoarele faze ale competițiilor!

                         COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

sursa foto: ISU Harghita/Facebook

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy