Căsuțele mobile realizate în Harghita devin tot mai populare în țară și peste hotare

0

Articol disponibil în: Magyar Română

De câte ori, pornind într-o călătorie, drumul lung și obositor nu ne-a făcut să visăm cum ar fi dacă am căra tot confortul casei noastre după noi, pe patru roți? Visul acesta îndrăzneț este cât se poate de realizabil, datorită unor tineri din Miercurea Ciuc.

Cinci tineri, înzestrați cu imaginație, talent și chef de muncă realizează de doi ani de zile căsuțe mobile care dispun de baie, dormitor, living și bucătărie. Poate că unora dintre voi le va zbura gândul rapid la rulote. Există însă unele diferențe notabile. Deși, ca dimensiune sunt asemănătoare unei rulote, căsuțele mobile au condiții în interior comparabile cu cele dintr-un apartament, existând posibilitate de a fi locuite în mod permanent.

Preţul unei locuinţe de acest tip  variază între 17.000 şi 40.000 de euro, iar fondatorii proiectului au vândut deja şapte case.

Prima cășută pe roți făcută de firma din Miercurea Ciuc, a intrat în posesia unei familii din Braşov, care și-a achiziționat locuința încântată de acest concept nou pe piața din România. Trendul a captat atenția în special, persoanelor care doresc să-și petreacă concediile la în siguranță și confort, dar și celor care își schimbă des locul de muncă și astfel scutesc timpul și banii alocați pentru chirii.

„Casele au pereţii izolaţi, astfel că se poate sta în ele fără niciun fel de problemă şi vara şi iarna. Toate casele pe care noi le producem se pot conecta direct la sursa de reţea de apă, dar avem şi rezervoare încorporate, putem avea o independenţă de reţea”, a declarat unul dintre fondatorii proiectului „Eco Tiny House”, Botond Szakacs.

poza 2

Inovatorii proiectului precizează că nimeni nu va suferi de frig in ele, pentru că aceste modele de locuință pot fi izolate complet pe acoperiş, pereţi şi pardoseală folosind izolaţie naturală ca vată bazaltică, vată de oaie, cânepă sau fibră de lemn. Botond Szakacs a povestit că ideea acestei afaceri a pornit dintr-o nevoie de a construi u n spaţiu mic, unde vara să poată sta cu familia.

În zona noastră sunt foarte multe terenuri frumoase şi am observat că toate sunt extravilane şi nu prea am primit autorizaţie de construire. Din acest motiv am început să căutăm şi am găsit casele pe roţi. De aici a pornit ideea. Am făcut prima casă, a doua casă şi acum livrăm primele două case ale noastre în Belgia, pe care le prezentăm acum la Timişoara. Nu e nevoie de autorizaţie de construire pentru realizarea acestor case şi credem că astfel putem atrage foarte mulţi clienţi”, a precizat Botond Szakacs.

Atât românii cât și străinii s-au arătat interesați să cumpere cășuțele mobile, mărturisește fondatorul proiectului Eco Tiny House, iar prețul variază în funcție de nivelul de echipare și materialele folosite, dar și de pretențiile clienților.

În primă fază, noi nu ne-am gândit la o piaţă în România, însă prima noastră comandă a venit de la Braşov, de la o familie şi foarte repede, în prima lună după ce am lansat afacerea noastră. Pe parcurs am vândut cinci case în România. În străinătate există foarte mulţi producători buni, însă au nişte preţuri puţin cam piperate şi cred că la acest lucru putem că compensăm noi”, a mai explicat Botond Szakacs.

Poze : bzb.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy