Câteva zeci de persoane au manifestat la Gheorgheni în favoarea statului de drept

1

Articol disponibil în: Română

Câteva zeci de persoane au manifestat sâmbătă, la Gheorgheni, în favoarea statului de drept și și-au exprimat susținerea pentru mai mulți etnici maghiari judecați sau cercetați de Justiția română.

Participanții la manifestație au purtat în mâini pancarde pe care scria: ‘Dreptate pentru Mezei Janos’ (n.r.: primarul suspendat din Gheorgheni, judecat pentru abuz în serviciu, șantaj și instigare la delapidare), ‘Dreptate pentru Raduly Robert’ (n.r.: primarul demisionar al municipiului Miercurea Ciuc, cercetat pentru abuz în serviciu), ‘Dreptate pentru Beke Istvan și Szocs Zoltan!’ (n.r.: cei doi tineri din Târgu Secuiesc, cercetați pentru că intenționau să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat pe care să îl detoneze la Târgu Secuiesc, de Ziua Națională a României) și ‘Suntem împotriva culpabilizării generale a comunității maghiare!’.

Organizatorul manifestației, președintele Consiliului Național Secuiesc (CNS) din zona Gheorgheni, Arus Zsolt, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul a fost unul în care participanții au dorit ‘să își ridice glasul pentru ca România să respecte principiile statului de drept, mai ales în domeniul justiției’, făcând referire la faptul că procesul primarului din Gheorgheni nu avansează de un an, dar și la cazul celor doi tineri de la Târgu Secuiesc sunt furnizate prea puține informații. Arus Zsolt a declarat că persistă o stare de incertitudine și că ‘întreaga comunitate maghiară este culpabilizată’.

Manifestația, care a cuprins mai multe discursuri, inclusiv ale unor preoți, s-a terminat după 30 minute.

Consiliul Național Secuiesc este o organizație neînregistrată juridic care militează pentru autonomia teritorială a maghiarilor, dar demersurile sale de până acum au fost respinse atât de Justiția din România, cât și de cea europeană.

Sursa: Agerpres

1 Comentariu
  1. Siculus spune

    Si cine este Crisit Teslovan?
    Afirmã lucruri grave, fãrã dovadã. Unde este plin internetul cu ilegalități evazioniste la care Árus Zsolt a fost complice sau autor? Mãcar un exemlu se cuvenea, atlfel avem de a face cu calomnii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy