Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ce se întâmplă cu școlile din 14 septembrie? Declarația președintelui Klaus Iohannis

În cadrul ședinței de astăzi de la Cotroceni, șeful statului a vorbit despre cum vor decurge lucrurile în ceea ce privește redeschiderea școlilor începând cu data de 14 septembrie:

De pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei, în fiecare școală, în fiecare localitate au fost elaborate trei scenarii în funcție de numărul de bolnavi din fiecare localitate. Aceste criterii sunt general valabile, nu doar pentru școli, ele vor fi folosite și pentru a evalua impactul asupra școlii.

Aceste trei scenarii sunt: scenariul verde (care înseamnă că în localitatea respectivă este mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID), scenariul doi sau scenariul galben (care înseamnă între 1 și 3 persoane detectate în media zilnică) și scenariul trei sau roșu (când in media ultimelor 3 zile au apărut mai mult de trei bolnavi în localitatea respectivă).

Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local. În funcție de situația concretă, locală se va decide dacă unitatea școlară va funcționa după scenariul verde (cu risc mic sau deloc), galben (risc mediu) sau roșu (școala se va închide de tot).

Pentru fiecare școală în parte, Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde (toți elevii merg la școală), dacă se merge pe scenariul roșu când nimeni nu merge la școală și activitățile de desfășoară online sau scenariul 2, galben, în care o parte din activități se desfășoară la școală și o parte online.

Scenariul galben înseamnă că grădinițele și primarul merg la școală, clasele VIII și XII merg la școală iar restul claselor, în funție de decizia școlii, o parte vin la școală și o parte nu, ca să facă loc pentru distanțare suficientă celor care vor veni zilnic la școală.

Întreaga declarație poate fi urmărită AICI:

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.