Ce spune Comisia Europeană despre situația urșilor din Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

ursi brasov padure (5)Marco Cipriani, responsabil al Direcției Generale de Mediu din cadrul Comisiei Europene consideră că protecția vieții omenești este prioritară față de cea a speciilor carnivorelor mari, iar în cazul în care aceste animale pătrund în spațiul locuit, este nevoie de intervenție imediată. 

Conform opiniei Comisiei Europene (https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1382644818449564/ ) dacă viața oamenilor este pusă în pericol de către indivizii unei specii protejate, statele membre au posibilitatea de a dispune în ceea ce privește îndepărtarea pericolului reprezentat de aceste animale. Conform ordinului care stabilește cota de intervenție în cazul speciilor protejate, se menționează și faptul că relocarea nu reprezintă o soluție deoarece și în noua locație animalul va avea același comportament, spre exemplu va scormoni în continuare locurile de depozitare a deșeurilor.

Având în vedere aceste aspecte, România nu respectă prevederile articolul 16 al directivei habitate, punând în pericol nu numai siguranța publică, ci și conservarea speciei aflate în pericol.

După cum am informat în prealabil, Borboly Csaba a supus dezbaterii în cadrul ședinței Comisiei pentru mediu, schimbări climatice și energie (ENVE) din cadrul Comitetului Regiunilor (CoR) care a avut loc la Bruxelles în data de 18 septembrie, documentul de lucru al avizului „Promovarea coexistenței cu specii care stârnesc conflicte în cadrul Directivelor UE privind natura”, acesta poate fi consultat aici .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy