Ce trebuie să luați în considerare la achiziționarea unui unit dentar?

0

Articol disponibil în: Română

Unitatea stomatologică este centrul unei clinici dentare, motiv pentru care trebuie să vă bazați pe o unitate de încredere. O unitate de calitate superioară vă permite să vă concentrați asupra pacientului și asupra tratamentului pe care îl aplicați. Chiar și atunci când sunteți foarte concentrat asupra pacientului, ar trebui să vă puteți vedea instrumentele, fără să vă distrageți atenția. De asemenea, suspensiile instrumentelor ar trebui să le suporte greutatea, astfel încât sensibilitatea lor tactilă să nu fie compromisă. Pentru a acorda o atenție sporită pacientului, mâinile trebuie să fie mereu libere. Astfel, veți evita contaminarea încrucișată și veți putea încorpora în cadrul tratamentului toate instrumentele de care aveți nevoie.

Iată și alte criterii pe care ar trebui să le îndeplinească o unitate dentară:

Scaun durabil și rezistent pentru pacient

Dacă aveți în vedere mai multe unituri dentare, la luarea deciziei finale va cântări foarte mult calitatea scaunului pentru pacienți. Scaunul dentar trebuie să fie fabricat pentru a rezista mulți ani. Poate fi realizat din plastic de calitate superioară sau din aluminiu anticoroziv. De asemenea, scaunul trebuie să aibă un design atemporal, o formă geometrică simplă care nu se demodează niciodată și trebuie să se curețe cu ușurință. Un scaun curat, cu design modern va oferi pacienților o impresie excelentă de profesionalitate. Scaunul trebuie să vă permită să lucrați eficient, atât singur, cât și alături de un asistent. Trebuie să fie o investiție solidă, de încredere și concepută să funcționeze zeci de ani. Pacienții pe care îi tratați trebuie să se simtă bine atât după tratament, dar și în timpul aplicării tratamentului dentar. Prin urmare, scaunul dentar trebuie să fie confortabil, pentru ca pacientul să nu simtă nevoia să își schimbe poziția. Poziția culcată este foarte relaxantă pentru majoritatea persoanelor, ceea ce este deosebit de important mai ales în cazul acelor pacienți care se confruntă cu anxietate. La rândul lor, contaminarea încrucișată și infecțiile se pot evita cu o unitate dentară hands-free, unde ceea ce atingeți poate fi sterilizat.

Ergonomie superioară pentru medicul dentist

Majoritatea medicilor dentiști au un program zilnic foarte încărcat și utilizează în permanență unitatea lor stomatologică. Nu există alt echipament mai utilizat într-o clinică sau într-un cabinet stomatologic precum unitatea dentară. Atunci când lucrați singur, dar și alături de asistent, ar trebui să aveți picioarele poziționate corect. Unele modele de scaune vă oferă mai mult spațiu pentru a vă poziționa pedala, în timp ce alte modele sunt mai compacte, sunt prietenoase cu genunchii medicului și permit alegerea oricărei poziții pentru obținerea confortului dorit. Scaunul dentar trebuie să vă ajute să evitați mișcările inutile. Toate instrumentele ar trebui să fie la îndemâna medicului, fără mișcări forțate sau răsuciri de spate care pot cauza în timp leziuni la nivelul coloanei vertebrale.

Experții în ergonomia dentară recomandă lucrul în picioare pentru cel puțin 50% din programul zilnic. Pentru a îndeplini acest criteriu, aveți nevoie de o unitate dentară care să poată fi ridicată și coborâtă în mod frecvent pentru a putea ține astfel pasul cu mișcările medicului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy