Centenar- INFO la și de ”Sfântu Nicolae”

0

Articol disponibil în: Română

Astăzi, 27 noiembrie a.c., la sediul Liceul Teoretic ”Sfântu Nicolae” din municipiul Gheorgheni a avut loc o nouă etapă din cadrul proiectului Centenar INFO – Simpozion dedicat Primului Război Mondial și Marii Uniri.

”Într-o atmosferă de sărbătoare ne-au fost deschise azi porțile liceului și a sălii de festivități, unde profesori și elevi ne-au pregătit un regal artistic și istoric, totul începând cu o melodie dragă nouă românilor și continuând cu o „luptă” a ideilor, a informațiilor culese cu migală de către elevii ce au ales să se întreacă în cadrul unui concurs de istorie.

Prin ochii și vorbele elevilor de liceu, am putut privi în trecut, am fost martori virtuali ai bătăliilor duse de eroii neamului românesc pe aceste meleaguri, pentru reîntregirea teritoriului și readucerea în sânul patriei mamă a tuturor românilor. Ascultându-i mi-am dat seama că juriul va avea o sarcină deosebit de dificilă în ai departaja, pentru că fiecare dintre ei a pus pe foaie, ori în gândurile rostite cu voce tare o părticică din sufletul ei sau al lui, așa că din punctul meu de vedere, toți participanții au fost câștigători!

Pe timpul cât membrii juriului au deliberat, profitând și de faptul că urmează ziua de Moș Nicolae, tuturor le-au fost împărțite dulciuri.

Și dincolo de clasamente, într-o ordine aleatorie, trebuie să-i felicităm pe elevii Spaciu Gabriel-Daniel, Nan Daria, Dandu Izabella, Vaidoș Andrei, Oltean Sonia, Nan Cosmina, Mihăeș Daniel și Covrig Sebastian, cel din urmă fiind cel ce ne-a cântat și încântat.

Și nu putem să nu le mulțumim și profesorilor ce s-au implicat în organizarea și derularea acestui proiect comun:domnul Roșca Radu, doamna Nan Cosmina și doamna directoare Baricz Ana.

Mulțumirile și felicitările noastre le meritați pe deplin!

Iar pentru cei ce nu au fost în sală cu noi, din lipsă de spațiu, lor, colegii noștri din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni le-au pregătit câteva standuri cu materialele și tehnica din dotarea lor.”

Până la ora actuală au fost derulate concursurile în cadrul a 6 instituții de învățământ de la nivelul județului Harghita – Liceul Tehnologic  ”Zimmethausen” din orașul Borsec, Liceul Tehnologic din comuna Corbu, Liceului Teoretic ”Marin Preda” din municipiul Odorheiu Secuiesc, Școala Generală ”Andrei Șaguna” din municipiul Toplița, Școala Generală ”Liviu Rebreanu” din municipiul Miercurea Ciuc și Liceul Teoretic ”Sfântu Nicolae” din municipiul Gheorgheni – urmând ca în mâine jandarmii să deruleze ultima activitate programată în cadrul proiectului aprobat prin Programul Național de Aniversare a Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri la Colegiul Național „Octavian Goga” din municipiul Miercurea Ciuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy