Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ceremonie cu fast la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita

Ieri, 28 februarie 2019, a fost o zi plină de semnificație pentru pompierii militari harghiteni, o zi care a marcat împlinirea a peste opt decenii de la înființarea primelor structuri cu atribuţii de protecție civilă în România.

Activitățile dedicate sărbătoririi Zilei Protecției Civile au debutat, ieri, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, cu ceremonialul de depunere a jurământului militar de către patru noi colegi subofiţeri, care au trăit emoționant unul dintre cele mai importante momente din cariera fiecărui militar, momentul sacru al legământului față de țară, față de lege și față de semeni.

În suita activităților dedicate Zilei Protecției Civile s-a regăsit și ceremonialul de avansare înainte de termen, a cadrelor militare, care, prin activitatea lor, s-au distins prin modul profesionist de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă și au susținut performanța Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Oltul” al județului Harghita. Astfel, în semn de recunoaștere a efortului depus și a rezultatelor deosebite obținute în domeniile specifice de activitate, au fost înaintați în gradul următor, înainte de termen, un ofiţer şi 2 subofițeri:

  • în gradul de locotenent-colonel – maior Heremciuc Ana-Viorica;
  • în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Cantea Dan-Marian şi plutonier major Szabo Laszlo.

               Îi felicităm pe colegii noștri, care vor purta cu mândrie noile grade militare și le urăm succes în activitatea viitoare!

În cadrul simpozionului cu tema „28 februarie – Ziua Protecţiei Civile din România”, a fost prezentată semni­fi­caţia Zilei de 28 Februarie, în contextul evoluţiei isto­rice, precum și me­sajele aniversare ale ministrului afacerilor interne, Carmen-Daniela Dan, ale secretarului de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, precum și ordinul de zi al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă, Dan-Paul Iamandi.

„Ziua Porților deschise”, organizată cu această ocazie, a fost un prilej pentru cei interesați să interacționeze cu salvatorii harghiteni, fiindu-le prezentate mijloacele de intervenție și tehnica din dotare.

Astăzi, 1 martie a.c., cu prilejul Zilei Internaționale a Protecției Civile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita dorește să mulțumească tuturor instituțiilor și operatorilor economici cu care a colaborat și a desfășurat activități practice de pregătire, dar și de intervenție, pentru ajutorul acordat și colaborarea eficientă.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.