Certificatul verde COVID ar putea fi obligatoriu și în magazine. Ce a declarat Florin Cîțu

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Premierul demis Florin Cîţu a precizat joi, 14 octombrie, după ședința de Guvern,  că ia în considerare introducerea certificatului verde de vaccinare sau imunizare la SARS-CoV-2 în toate activităţile economice, pentru a ţine economia deschisă. Acest certificat ar putea fi necesar și în magazine.

Florin Cîţu a anunțat că a discutat cu ministrul Sănătății, Cseke Attila, de a cere certificatul verde cât mai rapid pentru toate activitățile economice în care se intră în contact cu persoane, ba chiar și în magazine.

Un lucru pe care l-am discutat cu ministrul Sănătăţii este acela de a cere certificatul verde pentru toate activităţile economice în care intrăm în contact cu persoane. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult.” , a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă nu ar fi o restricționare, Cîțu a răspuns: „Nu, aceasta nu este o restricționare, este doar o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat, sunt trei variante simple. Și când mergi la doctor, te testezi” (…) Da, aș merge pe ideea certificatului verde și la magazine, supermarketuri, hipermarketuri”.

Premierul a mai precizat că este o propunere pe care a discutat-o cu ministrul Sănătății și că va merge cu ea în grupurile parlamentare.

Fiind un premier demis, fără puteri depline, Cîțu spune că aceste modificări se pot face de Parlament.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy