Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cherestea confiscată de polițiștii harghiteni în zona bazinului Odorhei

Confiscări de circa 20.000 de lei în cadrul unor acțiuni pe linie silvică, desfășurate de polițiștii harghiteni în zona bazinului Odorhei.

La data de 24.04.2019, în baza unor date și indicii obținute anterior prin activitățile specifice de cercetare și investigație desfășurate la nivelul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, a fost organizată o acțiune de profil, în zona bazinului Odorhei.

În această amplă activitate, realizată în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au fost cuprinse mai multe controale, în urma cărora s-a constatat că un volum total de 29,9 mc cherestea, din care 18,3 mc de esență rășinoase și 11,6 mc de esență foioase a fost comercializată fără documente de proveniență.

Astfel, s-a procedat la confiscarea valorică a materialului lemnos respectiv, în valoare totală de 19.152,5 lei, precum și la aplicarea unei sancțiuni contravenționale, cu amendă în cuantum de 10.000 de lei, potrivit prevederilor Legii 171/2010.

  • IPJ HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *