Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cisternă încărcată cu benzină și motorină răsturnată pe un drum din Harghita (FOTO)

 O autocisternă încărcată cu motorină și benzină s-a răsturnat în afara părții carosabile în această dimineață, la intrarea în localitatea Voșlăbeni dinspre Izvoru Mureșului.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Harghita,  șoferul este în stare de șoc, fiind asistat de către echipajul SMURD. Momentan nu s-au identificat scurgeri de carburanți. Se asigură măsurile specifice prevenirii incendiilor.

sursa foto: ISU Harghita

Update 1, ora 10:25: Șoferul a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la Spitalul Municipal din Gheorgheni, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Circulația pe DE 578 este blocată pe ambele sensuri de mers, iar ca măsură de siguranță zona a fost balizată, pe o rază de circa 50 de metri.

Update 2, ora 10:48: S-a acționat pentru deconectarea bornelor bateriei, zona fiind supravegheată în permanență de echipajele ISU Harghita pentru înlăturarea oricărui pericol. De asemenea, a fost contactată firma de transport, în vederea trimiterii unei alte autocisterne pentru transvazarea încărcăturii.

Update 3, ora 11:02 : Autocisterna transporta 20.000 litri motorină, respectiv 13.000 benzină. Nu există scurgeri. La locul evenimentului va rămâne un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, până la preluarea încărcăturii de autocisterna trimisă de firma transportatoare.
Începând cu ora 11:00, circulația a fost deschisă pe un sens, urmând să se desfășoare alternativ.

Update 4, ora 12:o5:  Autocisterna sosită la locul accidentului este fără echipament tehnic adecvat de transvazare. Se așteaptă echipamentul necesar de la Târgoviște.

Update 5, ora 16.16: Au fost demarate activitățile de transvazare a încărcăturii din autocisternă.

Update 6, ora 18:21: S-a finalizat transvazarea combustibilului din cisterna răsturnată. Forțele se retrag la bază.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.