Cod Galben de instabilitate atmosferică în Harghita, până sâmbătă seara

0

Articol disponibil în: Română

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă, 10 iunie,  o avertizare Cod Portocaliu de averse torenţiale, valabilă pe durata acestei zile. De asemenea, este în vigoare și un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce vizează și județul Harghita.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 10:00– 10 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei, nord-vestul Moldovei și al Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: În restul teritoriului, după-amiaza și seara, vor fi intensificări ale vântului și averse izolate.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 21:00
Fenomene vizate: averse torențiale

Zone afectate: județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba

În județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Notă: În zilele următoare, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy