Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Comoara din imagini: Topliţa… demult

Maşina timpului… Topliţa… demult. Fotografii culese de pe câmpiile virtuale ale internetului și repostate cu scopul de a fi promovate și a reaminti celor de astăzi că există un trecut ce trebuie prețuit ca atare. 

 

Prețioasele fotografii, „culese” la liber de pe „vasta nemărginire” a internetului, sunt preluate de pe pagina de facebook a lui Nicolae Uszkai. Curiozitatea de a afla totuși sursa imaginilor de epocă m-a condus către un om ca o enciclopedie.

Militar de profesie, ofiţer superior în rezervă, Nicolae Uszkai a activat o viaţă în Brigada 2 Vânători de Munte din Braşov. În timpul liber a participat la toate concursurile de cultură generală de la posturile TV româneşti cu acoperire naţională, cu rezultate frumoase. Ultima participare a avut loc anul trecut la „Câştigă România” de pe TVR2 cu Virgil Ianţu, unde a câştigat 6 ediţii din 10 posibile. Militarul a mai participat, de-a lungul timpului, la redactarea a 15 lucrări de istorie militară, cu precădere despre istoria vânătorilor de munte şi a colaborat cu mai multe publicaţii naţionale şi de peste hotare pe această tematică. În prezent este redactor şef al unei reviste cu caracter istoric „Braşovul şi eroii neamului românesc” pe care a înfiinţat-o anul trecut, sub egida Filialei Braşov a Asociaţiei Cultul Eroilor.

Nu postările cu fotografiile din diverse localităţi din ţară sunt „piesele de rezistenţă” ci postările cu caracter istoric gen „s-a întâmplat la data de…” de-a lungul timpului… Cu fotografiile din localităţile din ţară (şi nu numai…) împreună cu nişte „fotoepigrame” doar „asezonez” un pic postările zilnice pentru a arăta, cui doreşte să vadă, că există un trecut ce trebuie preţuit ca atare… Sincer, nu mai ştiu exact sursa punctuală a fotografiilor respective la care faceţi referire… Ar fi şi greu să ţin minte de unde am „colectat” mii de imagini din toată ţara… Menţionez că imaginile din localităţile din ţară nu au absolut niciun scop comercial, şi nu reprezintă niciun fel de „fiţă” de colecţionar… Pentru că nu sunt colecţionar… Referitor la posibile de autor ale unora dintre imagini e o poveste-ntreagă…Atâta timp cât probabilii colecţionari ori titulari de „drepturi de autor” le-au dat drumul „la liber” pe câmpiile virtuale nu-mi fac absolut nicio problemă că lezez drepturile cuiva…Dimpotrivă, le promovez. – a povestit Nicolae Uszkai.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *