Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Competiția de triathlon și duathlon de iarnă revine la Harghita-Băi

Bazându-se pe succesul primei ediții care s-a desfășurat anul trecut, Campionatul Național de Triathlon și Duathlon de Iarnă se va întoarce vineri, 4 martie. la Harghita-Băi. Cu ocazia acestui eveniment drumul județean 138A va fi închis circulației vineri,  între orele 9:30 și 12:00.

În cadrul conferinței de presă organizate astăzi în sediul primăriei, primarul Korodi Attila și organizatorul principal Koncz Alexandru au vorbit despre cele mai importante aspecte ale competiției. După cum s-a putut afla, triathlonul de iarnă constă din alergare, ciclism montan şi schi fond, în timp ce duathlonul conține probe de alergare și ciclism.

Organizarea concursului este asemănătoare cu ediția din 2021. Proba de alergare se va desfășura pe Pasul Tolvajos, urmată de segmentul de ciclism montan, care se va desfășura pe drumul județean 138A. Concurenții sosesc la Harghita-Băi, unde sportivii de triathlon trebuie să absolve proba de schi fond, iar pentru duathloniști urmează o nouă etapă de alergare. O noutate a ediției din acest an este faptul că la duathlon va putea participa și grupa de vârstă 11–13 ani. În funcție de condițiile de zăpadă, distanța cursei poate suferi modificări, iar organizatorii au subliniat că, potrivit regulamentului, doar bicicletele MTB pot concura.

Înscrierile se pot face prin intermediul paginii web www.racehub.ro/register/wintertri2022, dar numai pentru cei care dețin o licență a Federației Naționale de Triathlon. Licența poate fi solicitată online la adresa www.triathlonromania.ro/licentiere, la cerere trebuie atașat și un certificat medical. Competiția este deschisă atât sportivilor profesioniști, cât și amatorilor. Mai multe informații pot fi găsite pe pagina de Facebook al evenimentului (Campionat Național – Winter Triathlon & Duathlon 2021 – Harghita Băi).

În timpul probei de biciclete, între orele 9:30 și 12:00, drumul județean 138A va fi închis circulației publice.

  • informați furnizate de Biroul de Presă al municipiului Miercurea Ciuc

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.