Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

COMUNICAT: Serviciul notarial nu se întrerupe

Symbol of law and justice in the empty courtroom, law and justice concept.

Conform înștiințării primită de la Uniunea Națională a Notarilor Publici, Camera Notarilor Publici Târgu-Mureș serviciul notarial nu se întrerupe în perioada stării de urgență.

 

Fiind de interes public, serviciul notarial nu se poate întrerupe, ci trebuie să fie adecvat situației existente – starea de urgență instituită prin Decretul nr. 195/2020 prevede, că notarii publici sunt obligați ca pe perioada instituirii stării de urgență, să ia măsurile necesare în vederea asigurării continuității activității.

 

– actele și procedurile notariale se vor îndeplini pe baza unei programări prealabile – obținută telefonic sau prin e-mail.

– pentru persoanele care au împlinit vârsta 65 de ani și se află în imposibilitate de a se deplasa la biroul notarial, notarul public se va deplasa la domiciliul acestora după o prealabilă programare. Menționăm, că prevederea referitoare la persoanele în vârstă de peste 65 anu nu se aplică persoanelor aflate în carantină, sau la secția de boli infecțioase, în sensul, că notarul public nu se va deplasa la aceste persoane.

 

Având în vedere contextul actual, activitatea notarială urmează a se desfășura potrivit criteriilor prezentate în atașament.

 

 

Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *