Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Condiţii bune de schi pe majoritatea pârtiilor situate în zonele înalte ale judeţului Harghita. Salvamontiştii recomandă atenţie sporită

Condiţiile pentru practicarea schiului sunt destul de bune pe majoritatea pârtiilor situate în zonele înalte ale judeţului Harghita, salvamontiştii recomandând atenţie sporită, întrucât se anunţă un weekend aglomerat.

Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că datorită temperaturilor scăzute din ultimele zile, s-a putut produce zăpadă artificială pe majoritatea pârtiilor din zonele înalte, dar s-au înregistrat şi ninsori, drept urmare pe pârtii este şi zăpadă naturală.

Acesta a precizat că se schiază în zonele Harghita-Mădăraş, Harghita-Băi, Bucin, Borsec, Topliţa, Vârşag, Homorod, Ciumani sau Ghimeş, iar starea pârtiilor este destul de bună.

Pasionaţii sporturilor de iarnă sunt rugaţi să dea dovadă de atenţie sporită şi să aibă grijă unul de celălalt, pentru că este primul weekend cu zăpadă suficientă şi este posibil ca pârtiile să fie aglomerate.

„Trebuie să avem răbdare cu ceilalţi, este cel mai important pentru ca eu cred că este primul primul weekend când chiar putem să mergem (pe pârtii – n.red) şi cred că o să fim foarte, foarte mulţi pe pârtiile de schi. Aşadar, să avem răbdare, că probabil că şi pe drumurile de acces vor fi probleme, aici mă refer în special la Harghita-Mădăraş, accesul este mai mai greu acolo şi probabil că vor fi probleme. Dacă observăm ceva, un accidentat sau ceva, imediat să sunăm la Salvamont sau la 112, colegii vor fi pe pârtii.”.  a afirmat Fekete Örs.

El le-a cerut celor care merg să schieze să aleagă, pentru început, pârtii cu grad de dificultate mai redus, să nu consume băuturi alcoolice înainte de a intra pe pârtie şi să folosească echipament corespunzător şi bine reglat.

De asemenea, Fekete Örs le-a transmis şi iubitorilor de drumeţii că traseele din judeţ sunt acoperite cu zăpadă, în zonele înalte stratul ajungând şi la un metru, motiv pentru care trebuie să fie prudenţi, pentru că sunt mai dificil de parcurs.

Salvamontiştii le recomandă celor care merg în drumeţii să folosească echipament corespunzător, să fie pregătiţi din punct de vedere fizic, să aibă la ei ceai cald, mâncare, lanternă frontală şi să aibă grijă de acumulatorul telefonului mobil, pentru a putea cere ajutor, dacă au nevoie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.