Conferinţa Naţională “Serviciile moderne de bibliotecă şi transformarea digitală”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Cel mai reprezentativ eveniment profesional al anului din domeniul biblioteconomic, Conferinţa Naţională “Serviciile moderne de bibliotecă şi transformarea digitală”, va avea loc la Miercurea-Ciuc, la Casa de Studii „Jakab Antal”, în perioada 21-22 octombrie 2019, organizat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România – ANBPR în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea-Ciuc.

Tema actualei ediţii a Conferinţei se circumscrie preocupărilor constante ale ANBPR şi ale bibliotecilor membre de a proiecta, testa şi oferi utilizatorilor servicii care să răspundă diversităţii aşteptărilor acestora. De la biblioteca digitală şi adaptarea catalogului online la cele mai diverse sisteme, formate şi aparate, de la tehnologia RFID la comunicarea de informaţii de bibliotecă pe telefoanele mobile până la realitatea augmentată şi virtuală, la ateliere de robotică şi imprimare 3D şi crearea de maker-space-uri, tehnologiile inovative au găsit în bibliotecile publice parteneri deschişi la aplicarea de idei noi.

Ediţia de toamnă a Conferinţei ANBPR de la Miercurea-Ciuc va antrena circa 150 de participanţi, delegaţii ale bibliotecilor publice membre, dar şi parteneri şi colaboratori tradiţionali ai Asociaţiei, precum şi reprezentanţi ai sponsorilor.

La Conferinţa ANBPR de la Miercurea-Ciuc vor participa experţi internaţionali, care vor avea intervenţii privind tendinţele europene în dezvoltarea serviciilor de bibliotecă şi abordarea inovativă a ofertei de servicii din bibliotecile europene.

Conferinţa ANBPR de la Miercurea-Ciuc va găzdui, de asemenea, „Bulevardul Bibliotecilor”, un concept de promovare a proiectelor bibliotecilor din întreaga ţară, pe bază de materiale de tip roll-up, precum şi organizarea unei serii de ateliere tematice.

La invitaţia Bibliotecii Judeţene „Kájoni János”, în data de 21 octombrie, începând cu ora 17.00, prof. dr. Nicolae Bucur va susţine prelegerea FOLCLORUL – OBIECT DE STUDIU ŞI SURSĂ DE INSPIRAŢIE ÎN OPERA UMANISTULUI PATER IOAN CĂIANU – JOANNES KAJONI VALACHUS (16291630 – 1687), urmată de un concurs cu premii.

Calitate de coorganizator asumată de Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” se circumscrie programelor “Colaborare între organizaţii culturale” şi „Anul memorial Kájoni”, ambele susţinute financiar de Consiliul Judeţean Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy