Consfătuirea cadrelor didactice pentru disciplina Religie Ortodoxă din județul Harghita

0

Articol disponibil în: Română

În data de  15 octombrie 2019, la Școala Generală „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc a avut loc Consfătuirea cadrelor didactice pentru disciplina Religie Ortodoxă din județul Harghita.

Cuvântul de binecuvântare pentru deschiderea lucrărilor a fost adresat de Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, care a vorbit celor prezenți despre Pericopa scripturistică de la Luca 8, 5-15, „Pilda Semănătorului”. Acesta a subliniat aspectul simbolic al textului, care este rânduit de Sfânta Biserică a fi citit cu prilejul săvârșirii Te-deum-ului de deschidere a anului școlar.

Au urmat o serie de alocuțiuni privind activitatea didactică și psiho-pedagogică adresate de Dl. Glodeanu Cristinel-Fănel, Inspector General Adjunct și Dna. Mândru Elena, Inspector Școlar în cadrul ISJ Harghita, precum și din partea Inspectorului Eparhial pentru Departamentul de cateheză parohială și de activități cu tineretul.

Evenimentul a continuat cu vizionarea filmului „Episcopia Covasnei și Harghitei. 25 de ani de ființare”, realizat de Televiziunea Română.

Pe ordinea de zi s-au înscris și discuții privind activitatea curriculară și non-formală a cadrelor didactice, amintindu-se și calendarul activităților realizate în parteneriat cu Biserica.

Preasfinția Sa a binecuvântat întreaga activitate a celor prezenți, îndemnând la sporirea lucrării duhovnicești, pentru ca Sămânța cea bună a Cuvântului lui Dumnezeu să rodească în sufletul tuturor micilor noștri credincioși.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy