Consiliul Judeţean Harghita a sprijinit cu aproximativ 800.000 lei programele sociale ale Caritas

0

Articol disponibil în: Română

Consiliul Judeţean Harghita a sprijinit, în 2015, cu aproximativ 800.000 lei programele sociale ale Caritas, fiind prima instituţie din ţară care, în urmă cu 14 ani, a finanţat activitatea acestei organizaţii caritabile. 
Peste jumătate din fonduri au fost destinate Programului de Îngrijire la Domiciliu, care este cel mai dezvoltat din toată ţara şi oferă îngrijire pentru bătrânii din majoritatea localităţilor judeţului, potrivit datelor furnizate de Caritas. De asemenea, s-au mai alocat fonduri pentru funcţionarea Căminului de Bătrâni Sfânta Elisabeta din Gheorgheni şi s-au finanţat programele de asistenţă familială, asistenţă socială, programul de consiliere pentru persoanele cu adicţii sau de dezvoltare şi educaţie timpurie. Şefului Departamentului Îngrijire Socială şi Medical al Caritas Alba Iulia, Peter Gyorgy, a declarat, într-o conferinţă de presă, că organizaţia pe care o reprezintă se simte în Harghita ‘ca acasă’, întrucât colaborarea cu autorităţile judeţene şi locale este exemplară. 

„Vreau să subliniez că judeţul Harghita a fost primul care a sprijinit activitatea Caritas, în perioada în care legile nu erau clare privind colaborarea dintre instituţii publice şi ong-uri. În judeţele Harghita, Covasna şi Mureş avem o colaborare foarte bună, exemplară, cu consiliile judeţene şi aici Caritas se simte ca acasă, aici sunt majoritatea activităţilor pe care le desfăşoară, datorită colaborării bune, atât cu Consiliul Judeţean, cât şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)”, a declarat Peter Gyorgy. 

La rândul său, Ludescher László, directorul Departamentului Asistenţă Socială al Caritas, a punctat faptul că, în acest an, a continuat dezvoltarea infrastructurii sociale a organizaţiei în Harghita, cum ar fi renovarea Căminului de Bătrâni Sf. Elisabeta din Gheorgheni şi realizarea a două centre pentru persoane aflate în dificultate, la Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc. 

„Consiliul Judeţean şi DGPC Harghita sunt partenerii noştri strategici de mai mulţi ani şi de aceea am reuşit să ne dezvoltăm atât de mult în Harghita, în ultimii 25 ani, pentru că autorităţile judeţene, locale, ne-au sprijinit şi au fost parteneri în această muncă. (…) Nu există un alt judeţ care să aibă un asemenea parteneriat între Consiliul Judeţean şi o organizaţie neguvernamentală”, a spus Ludescher László. 

Managerul judeţului Harghita, Szabo Barna, a subliniat că finanţarea acordată Caritas a crescut de la un an la altul şi va continua acest trend şi în viitor, punctând că este vorba de ‘un partener ideal’. În judeţul Harghita, organizaţia Caritas Alba Iulia derulează 14 programe, cu un buget anual de 12 milioane de lei, din care şapte la sută vin de la Consiliul Judeţean, ca finanţări nerambursabile.

AGERPRES

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy