Consiliul Județean Harghita a votat un sprijin rambursabil de 2 milioane de lei pentru Odorheiu Secuiesc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Școala Specială Sf. Ana din Miercurea Ciuc va deveni verde și incluzivă

Consiliul Județean Harghita s-a reunit în ședință ordinară online, azi, 27 decembrie, caracterul de urgență fiind rectificarea bugetului ca urmare a deciziei Guvernului de a modifica calendarul efectuării plăților prin unitățile Trezoreriei.

Astfel, consiliul a votat acordarea unui sprijin de 2.000 mii lei municipiului Odorheiu Secuiesc, din fondul de rezervă bugetară, pentru achitarea facturilor în cadrul programului de modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere în vederea eficientizării traficului și reducerea emisiilor de carbon.

În cadrul ședinței a fost aprobată reactualizarea indicatorilor tehnico – economici ai investiției privind modernizări la Homorod –Băi, în acest sens, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita apreciind că, în afară de Vila 6, vor mai exista 4 noi locații pentru tabere de tineret pe care vor să le depună spre finanțare când se vor deschide liniile prin Programul Operațional Regional.

Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita i-a fost aprobată participarea în calitate de partener la derularea în cadrul Programului Erasmus+ a proiectului OUTDOOR4MI – Outdoor Education for Pupil with Mobility Impairments in Kindergarten – Educație în aer liber pentru preșcolarii  cu deficiențe de mobilitate,  Elekes Zoltan, directorul instituției apreciind că prin acest proiect se dorește integrarea copiilor preșcolari,  cu dizabilități motorii,  în grădiniță.

Pentru  Școala Specială Sf. Ana Miercurea Ciuc a fost aprobat studiul de fezabilitate aferent investiției pentru realizarea unei școli verzi care să includă și un  centru modern de educație incluzivă cu spații educaționale adecvate.

Totodată, în cadrul ședinței a fost aprobată prelungirea termenului de implementare a mai multor proiecte cu finanțare UE, referitoare la servicii sociale, pentru persoane vulnerabile,  până la finele anului 2024.

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy