Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cota de 6% impozit pe venit, distribuită în mod echilibrat pentru sprijinirea localităților Corbu și Tulgheș, dar și a celor din zona Ciuc și Odorhei

  • Cotizațiile județului Harghita în asociațiile de dezvoltare,  alocate în funcție de rezultate și proiecte concrete

Dezvoltare durabilă, sprijin pentru localități, construirea unor rețele sociale în județul Harghita și aprobarea participării DGASPC Harghita ca partener într-un proiect european, au fost principalele subiecte dezbătute și supuse aprobării în ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita din 27 aprilie.

În privința distribuirii sumelor către localități, din cota de 6% impozit pe venit, atât zona Gheorgheni, cât și Ciuc, Odorhei, au fost luate în calcul pentru a sprijini localitățile în derularea unor investiții importante pentru comunitate.

Astfel, comuna Corbu va primi 300 de mii de lei pentru modernizarea unor drumuri de interes local, pentru Tulgheș fiind alocată suma de 250 de mii de lei pentru amenajarea parcării și căilor de acces în zona lăcașurilor de cult.

În zona Ciuc, 400 de mii de lei sunt alocați pentru extinderea rețelei de apă potabilă și înființare sistem de canalizare la Lunca de Sus, 250 de mii de lei pentru Sândominic, în vederea achiziționării unui generator care să asigure funcționarea în condiții optime a piscinei construite cu bani de la Compania Națională de Investiții, și, în Plăieșii de Jos, 30 de mii de lei pentru sprijinirea unui proiect care să asigure locuri de muncă prin achiziționarea unor linii de fabricație pavaj, bolțari și borduri.

Zona Odorhei a primit bani pentru modernizarea drumurilor de interes local în vederea asigurării circulației în condiții de siguranță, la Șimonești, Săcel, Corund, pentru reabilitarea clădirilor destinate evenimentelor culturale la Mugeni, Avrămești, dar și pentru extinderea serviciilor sociale la Porumbeni, unde va fi înființată o cantină socială, la Ulieș, amenajarea exterioară a dispensarului și la Brădești pentru construirea unui teren de sport, dar și investiții în dispensarul medical veterinar.

Consiliul județean a aprobat în această ședință și sprijinirea concursurilor și olimpiadelor județene cu suma de 250 de mii de lei pentru a crea și stimula competitivitatea elevilor dar și pentru a recompensa eforturile acestora și a cadrelor didactice.

În cadrul ședinței a fost aprobată și participarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, în calitate de partener în  proiectul ,,GGWP – The Growth Game – unlocking a Well-being Power up”, derulat în cadrul programului Erasmus+,  care are drept scop elaborarea unui joc digital destinat adolescenților care îi va ajuta în dezvoltarea mentală și în creșterea perseverenței, fiind aprobată privind aprobarea participării

Asociațiile de dezvoltare vor primi cotizațiile județului Harghita în baza raportului din luna precedentă și a programului previzionat pentru luna următoare.

În acest sens, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a subliniat programele derulate de Asociația Microregională Alcsik care contribuie la dezvoltarea copiilor, a culturii și cultelor, ADI Hășmașul Mare prin intermediul căreia se are în vedere și o colaborare pașnică cu județul Neamț în vederea dezvoltării durabile a zonei, ADI Harghita care prin programele derulate contribuie la dezvoltarea turismului și promovarea valorilor județului Harghita, și Adi de Dezvoltare Rurală, care a adus județul printre locurile fruntașe la dezvoltarea agricolă, creând și programe destinate dezvoltării abilităților practice ale copiilor.

Totodată, Borboly Csaba a apreciat că eforturile în problema coexistenței cu carnivorele mari nu au rămas fără rezultate, astfel s-a reușit găsirea unui avocat care va sprijini victimele atacurilor în procesele de despăgubire, acest rol fiind asumat momentan fără solicitarea unor plăți în avans.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean HarghitaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.